• Посилання скопійовано

Виправляємо показники в рядках 01 та 02 декларації з прибутку у разі виявлення помилок у фінзвітності

Чи має право платник податку здійснити виправлення показників у рядках 01 та 02 декларації з податку на прибуток, які відображені на підставі показників фінансових звітів, що підлягають виправленню?

Виправляємо показники в рядках 01 та 02 декларації з прибутку у разі виявлення помилок у фінзвітності

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 102.25) роз'яснила, що  у разі виявлення помилок у фінансових звітах за попередній (звітний) період, що призвели до заниження/завищення показників відображених у рядках 01 та 02 декларації з податку на прибуток  за такий звітний (податковий) період, платник податку на прибуток має право на підставі норми ст. 50 ПКУ здійснити уточнення показників декларації як у складі звітної (звітної нової) декларації за поточний звітний (податковий) період так і в уточнюючій декларації.

При цьому платник податків при поданні такої декларації відповідно до п. 46.4 ПКУ має подати доповнення до такої уточнюючої декларації, складене за довільною формою з поясненням допущених помилок, виявлених у фінансових звітах. Про цей факт платник зазначає у спеціально відведеному місці у такій декларації.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»