• Посилання скопійовано

Звіт про використання вивільнених коштів за 2015 рік не подається

Чи потрібно платнику податку на прибуток за підсумками 2015 року подавати Звіт про використання вивільнених від оподаткування коштів та як враховуються при визначенні фінрезультату до оподаткування кошти, не використані протягом 1095 днів?

Звіт про використання  вивільнених коштів за 2015 рік не подається

Фахівці ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 102.22) роз'яснили, що залишок коштів, вивільнених від оподаткування у зв’язку з застосуванням пільги з податку на прибуток, невикористаних до 01.01.2015, визнається доходом одночасно з визнанням витрат за правилами, встановленими П(С)БО 15 «Дохід»за умови, що використання таких коштів здійснюється лише за цільовим призначенням. 

Враховуючи те, що з 01.01.2015 пільги з податку на прибуток підприємств скасовано та залишок коштів, вивільнених від оподаткування, визначається відповідно до НП(С)БОЗвіт про використання платниками податку на прибуток підприємств вивільнених коштів за результатами 2015 року не подається.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»