• Посилання скопійовано

Нюанси коригування даних, наведених у "старій" формі декларації з ПДВ

Податківці роз'яснили, як заповнюється уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок, допущених у періодах до 01.01.2016 р.

Нюанси коригування даних, наведених у "старій" формі декларації з ПДВ

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 101.23) нагадує, що з метою забезпечення реалізації права платників податків на самостійне виправлення помилок, наданого ст. 50 ПКУ, починаючи з 23.02.2016 року уточнення (коригування) податкових декларацій з ПДВ, в частині внесення змін до складу податкових зобов’язань та податкового кредиту здійснюється шляхом подання уточнюючого розрахунку за формою, чинною станом на 01.02.2016, форма якого затверджена наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. № 21.

Враховуючи, що нова форма податкової декларації містить номери і назви рядків, відмінні від форми декларації, затвердженої наказом № 966, для коригування даних, наведених у "старій" формі декларації, потрібно вписувати у нову форму показники до найбільш відповідних за змістом нових рядків.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»