• Посилання скопійовано

Відображаємо в декларації з ПДВ надання послуг з використанням сільгосптехніки

ДФСУ роз'яснила порядок відображення у звітності з ПДВ операцій з надання сільгосппідприємствам послуг з використанням с/г техніки за участю обслуговуючого персоналу

Відображаємо в декларації з ПДВ  надання послуг з використанням сільгосптехніки

ДФСУ у листі від 20.05.2016 р. №17612/7/99-99-15-03-02-17 зазначила, що застосування спеціального режиму оподаткування ПДВ при здійсненні операцій з постачання послуг із використанням сільськогосподарської техніки за участю обслуговуючого персоналу можливе за умови, що такі послуги:

  • надаються особою, зареєстрованою як суб'єкт спеціального режиму оподаткування ПДВ;
  • пов'язані виключно із допоміжною діяльністю у рослинництві, облаштуванні ландшафту;
  • надаються із використанням власної с/гтехніки (право власності належить безпосередньо сільськогосподарському підприємству, яке надає послуги), оскільки із переліку сільськогосподарських послуг виключено послуги, придбані у інших осіб.

При цьому сільськогосподарська техніка не може передаватися у фінансову оренду (лізинг).

При дотриманні перерахованих вище умов обсяг постачання таких послуг, що надаються суб'єктом спеціального режиму оподаткування ПДВ іншим сільськогосподарським підприємствам, відображається суб'єктом спеціального режиму оподаткування ПДВ у декларації з ПДВ із позначкою «0121».

Якщо ж ці послуги надаються суб'єктом спеціального режиму оподаткування ПДВ госпсуб'єктам, які не є сільськогосподарськими підприємствами, то їх обсяг відображається суб'єктом спеціального режиму оподаткування ПДВ у декларації з ПДВ із позначкою «0110».

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»