• Посилання скопійовано

Нюанси відображення спецрежимником в декларації з ПДВ знищеного врожаю

ДФСУ розповіла про відображення в декларації з ПДВ операції зі списання товарів/послуг, що були використані для вирощування посівів (насаджень) та при придбанні яких було сформовано податковий кредит

Нюанси відображення спецрежимником в декларації з ПДВ знищеного врожаю

ДФСУ у листі від 26.05.2016 р. №11491/6/99-95-42-01-15 роз'яснила, що  незалежно від того, чи отримана компенсація за знищений (загиблий) врожай, суб’єкт спеціального режиму оподаткування повинен здійснити операцію зі списання товарів/послуг, що були використані для вирощування таких посівів (насаджень) та при придбанні яких було сформовано податковий кредит.

Оскільки товари/послуги не можуть бути використані в господарській діяльності, то не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду, в якому відбувається таке списання, платник податку повинен скласти зведену податкову накладну та здійснити нарахування податкових зобов’язань, яке відобразити в рядку 1.1 розділу І "Податкові зобов’язання" декларації з позначкою "0121"/"0122"/"0123".

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»