• Посилання скопійовано

Як звітувати реалізаторам пального, якщо госпдіяльності у звітному періоді не було

ДФС роз'яснила нюанси подання звітності з акцизного податку

Як звітувати реалізаторам пального, якщо госпдіяльності у звітному періоді не було

ДФС у своєму листі від 09.06.2016 № 12691/6/99-99-12-03-03-15 зазначає, що за п. 49.2 -1 ст. 49 ПКУ особи, які реалізують пальне, а також платники, які мають діючі (у т. ч. призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, що підлягає ліцензуванню, зобов’язані за кожний встановлений ПКУ звітний період подавати податкові декларації незалежно від того, чи провадили вони госпіяльність у звітному періоді.

До набрання чинності новою формою декларації такі платники акцизного податку незалежно від того, чи провадили вони госпдіяльність у звітному періоді, повинні подати податкові декларації з акцизного податку за чинною формою декларації (Наказ від 23.01.2015 р.№14) до контролюючого органу за основним місцем обліку.

За відсутності об’єкта оподаткування акцизним податком декларація подається такими платниками шляхом заповнення титульного аркуша до декларації (без заповнення р.05), заповнення рядків 15 та 16 додатка 1 до декларації з нулями та перенесення їх до розділу В самої декларації (графа В 1).

У разі виникнення об’єкта оподаткування, тобто за наявності операцій з реалізації будь-яких обсягів пального понад обсяги, визначені пп. 213.1.12 п. 213.1 ст. 213 ПКУ, платники податку з реалізації пального повинні задекларувати ці зобов’язання за чинною формою декларації (Наказ № 14) шляхом заповнення додатка 1 до декларації та перенесення суми податкового зобов’язання до розділу В самої декларації (графа В 1).

Див. також: Як поповнити електронний рахунок в СЕА РП

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»