• Посилання скопійовано

У разі закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів слід переукласти Договір

Чи потрібно та у який термін переукладати договір про визнання електронних документів у разі закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів? Відповідає ДФСУ

У разі закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів слід переукласти Договір

У ЗІР (підкатегорія 135.03) податківці нагадують про існування електронного сервісу управління ЕЦП, який, зокрема, надає можливість керівнику вносити до системи подання документів в електронному вигляді інформацію щодо нового сертифіката керівника (до закінчення строку дії попереднього сертифікату) або бухгалтера шляхом надання Повідомлення.

До закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів, платник формує і надсилає до автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності» Повідомлення за кодом форми J(F)1391102.

До Повідомлення додаються сертифікати відповідальних осіб, зазначених у Повідомленні, та таке Повідомлення підписується ЕЦП цих відповідальних осіб. Сформоване Повідомлення обов’язково підписується ЕЦП керівника, сертифікат якого на момент отримання Повідомлення вже наявний у системі подання документів в електронному вигляді як діючий сертифікат керівника платника податків.

У разі закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів потрібно переукладати Договір.

Нагадаємо, що текст примірного договору про визнання електронних документів, затверджений Інструкцією з підготовки та подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку (Наказ ДПАУ від 10.04.2008 № 233). 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»