• Посилання скопійовано

Податкові зобов'язання в акцизній декларації не розподілені за кодами КОАТУУ: як виправити?

Чи вважається заниженням податкового зобов’язання та чи будуть штрафи, якщо не заповнено/заповнено з порушенням рядки коду операції Ґ2 додатка Ґ до декларації акцизного податку? Консультує ДФС

Податкові зобов'язання в акцизній декларації не розподілені за кодами КОАТУУ: як виправити?

ДФС у м. Києві роз'яснила: у разі подання декларації акцизного податку із зазначенням податкового зобов’язання без розподілу за кодами КОАТУУ у розділі Ґ (за кодом операції Ґ2), вона не може вважатися податковою декларацією.

Платник має право подати звітну нову або звітну декларацію заповнену відповідно до п.7 розд. ІV Порядку №14 та сплатити штраф у разі порушення строку її подання або оскаржити рішення контролюючого органу про відмову у прийнятті декларації у порядку, передбаченому ПКУ. При цьому подання додатку 8 у складі звітної декларації не передбачено.

У разі виявлення помилки при визначенні податкових зобов’язань за певним КОАТУУ (у додатку 6 до розділу Ґ та за кодом операції Ґ2 розділу Ґ) платнику слід уточнені показники зазначити у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період або подати уточнюючу декларацію з двома додатками 8 до розділу Ґ (для помилкового КОАТУУ та виправленого).

На суму заниження податкового зобов’язання нараховуються передбачені ПКУ штрафні санкції та пеня, які повинні бути сплачені на розрахунковий рахунок відповідного КОАТУУ.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»