• Посилання скопійовано

Коли декларацію з акцизного податку можна не подавати

Київські податківці роз'яснили, в яких випадках декларацію з акцизного податку можна не подавати

Коли декларацію з акцизного податку  можна не подавати

Як відомо, платники податків зобов’язані за кожний встановлений ПКУ звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ПКУ подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є (п. 49.2 ПКУ).

Про можливість неподання декларацій податківці вже говорили неодноразово. Наприклад, нещодавно роз’яснювали, коли її можуть не подавати платники податку на прибуток>>>

Але для платників акцизного податку встановлено окрему вимогу щодо подання декларації. Так, п. 49.2-1 ПКУ зазначено, що реалізатори пального, а також платники, які мають діючі (у тому числі призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством, зобов’язані за кожний встановлений ПКУ звітний період подавати податкові декларації незалежно від того, чи провадили такі платники господарську діяльність у звітному періоді. 

Отже, як роз'яснюють податківці, не подавати «пусту» декларацію з акцизного податку платник цього податку зможе тільки, якщо він не є реалізатором пального або здійснює діяльність, яка не ліцензується.

 

Автор: Русанова Ганна

На підставі: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»