• Посилання скопійовано

Подання уточнюючих алкогольно-тютюнових звітів не передбачено

При цьому у разі подання звіту з недостовірними відомостями передбачено штраф у розмірі 17 000 грн, - наголошують у ДФС

Подання уточнюючих алкогольно-тютюнових звітів не передбачено

ДФСУ у листі від 29.04.2016 р. №15535/7/99-99-12-01-01-17 вкотре нагадала правила заповнення та подачі алкогольно-тютюнової звітності.

Зокрема, податківці нагадують, що  такі звіти складаються окремо за кожний місяць та подаються до 10 числа місяця, що настає за звітним, з перенесенням граничного строку на перший робочий день, якщо 10 число припадає на вихідний або святковий день.

Відповідно алкогольно-тютюнову звітність за липень слід подати до 9 серпня.

Звіт приймається за основним місцем обліку суб'єкта господарювання в органах ДФС в електронній формі та реєструється в ЦБД без відображення показників в режимі "Подана звітність". Якщо суб'єкт господарювання перебуває на обліку у контролюючому органі із станом 45 (платник до кінця року (неосновне місце обліку)), то звіт повинен прийматись саме таким контролюючим органом.

Податківці наголошують: подання уточнюючого звіту не передбачено Наказом №49. При цьому у разі неподання чи несвоєчасного подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів передбачено штраф у розмірі 17 000 гривень.

Також фіскали звертають увагу, що алкогольно-тютюнові звіти подаються щомісячно, протягом дії відповідної ліцензії, навіть якщо не здійснювався рух алкогольних напоїв та на залишках не було продукції.

Крім цього, ДФС зауважує, що розроблено електронні формати за новими формами, які розміщено на офіційному веб-сайті ДФС (розділ "Електронна-звітність"-"Платникам податків про електронну звітність"-"Інформаційно-аналітичне забезпечення"-"Реєстр електронних форм податкових документів") для використання розробниками систем підготовки звітності.

Читайте також: Виправляємо помилки в алкогольно-тютюновій звітності - рекомендації ДФС

Нагадуємо, що Держрегуляторна служба звернулась до Мінфіну з вимогою щодо скасування подання звітів за формами №1-РТ та №1-РА. У разі невиконання її рішення дія Наказу №49 буде зупинена на початку вересня 2016 року. Докладніше >>>

Окрім того, у ВРУ зареєстровано кілька законопроектів, якими пропонується виключити суб’єктів роздрібної торгівлі з переліку тих, кому необхідно подавати щомісячний звіт про обсяги торгівлі. Докладніше про це тут і тут.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»