• Посилання скопійовано

Відображаємо авансові внески при виплаті дивідендів у декларації з прибутку

ДФСУ розповіла про відображення у рядку 16.3 додатка ЗП до декларації з податку на прибуток авансових внесків, сплачених у 2016 році при виплаті дивідендів

Відображаємо авансові внески при виплаті дивідендів у декларації з прибутку

ДФСУ у листі від 11.08.2016 р. №17512/6/99-99-15-02-02-15 роз'яснила, що авансовий внесок при виплаті дивідендів за підсумками звітного кварталу, півріччя, трьох кварталів розраховується зі всієї суми дивідендів, що підлягають виплаті, якщо на момент виплати таких дивідендів декларація з податку на прибуток за звітний рік, на який припадають такі періоди, не подана.

Якщо на момент виплати дивідендів за IV квартал звітного року декларація з податку на прибуток за такий рік подана та зобов'язання, нараховані у такій декларації, погашені, то авансові внески нараховуються на суму перевищення дивідендів, що підлягають виплаті за IV квартал звітного року, над значенням об'єкта оподаткування податком на прибуток за такий рік, поділеним на 12 та помноженим на 3 (пропорційно до кількості місяців, за які виплачуються дивіденди).

Отже, у рядку 16.3 додатка ЗП до декларації за перший квартал, півріччя, три квартали, рік відображаються сплачені у першому кварталі, півріччі, трьох кварталах, році авансові внески при виплаті дивідендів за попередній або звітний рік.

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»