• Посилання скопійовано

Екологічний податок: аналізуємо помилки за II квартал, готуємось до звітності за III-ий

Податківці розповіли про типові помилки заповнення декларації з екологічного податку, яких припускалися платники під час подання звітності за II квартал 2016 року

Екологічний податок: аналізуємо помилки за II квартал, готуємось до звітності за III-ий

ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що під час попе- реднього аналізу податкової звітності з екологічного податку за 2-й квартал 2016 року встановлено непоодинокі методологічні помилки заповнення податкової звітності, а саме:

1) Платниками під час заповнення додатків до декларації екологічного податку, затвердженої наказом Мінфіну від 17.08.2015 №715, не враховано, що з 1 січня 2016 року Законом №909-VІІІ  збільшено на 26,7% ставки екологічного податку у порівнянні з тими, що діяли у 2015 році.

2) У випадках, коли коефіцієнт дорівнює «1», у колонці 5 «коефіцієнт» додатка 2 «Розрахунок за скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти» (далі – додаток 2) та колонках 5 і 6 «коефіцієнти» додатка 3 «Розрахунок за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах»   (далі – додаток 3) до декларації платниками замість «1» зазначається «0».

3) У колонці 5 додатка 2, колонках 5 та 6 додатка 3 до Декларації коефіцієнт платниками зазначається інший, ніж передбачено Податковим кодексом України, або замість коефіцієнта зазначається ставка податку.

4) У додатках 1 «Розрахунок за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення» (далі – додаток 1), 2 та 3 до декларації платниками зазначається не безпосередній код забруднюючої речовини (відходів), а загальний – код групи забруднюючої речовини (відходів).

5) У додатках 1 – 3 до декларації платниками зазначається код однієї забруднюючої речовини (відходів), а ставка іншої.

6) Платниками заповнюється замість одного додатка до декларації інший додаток.

Враховуючи вищевикладене, платники екологічного податку при заповненні декларації та додатків до неї повинні дотримуватись вимог ПКУ та порядку заповнення зазначеної звітності, зокрема, у частині правильності заповнення усіх реквізитів звітності, застосування ставок та коефіцієнтів.

Читайте також:

Як змінилися ставки екологічного податку у 2016 році;

Виправляємо помилки в декларації екологічного податку.

Усі новини на тему>>

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»