• Посилання скопійовано

Уточнююча декларація з податку на нерухомість: методичні рекомендації та зразки заповнення від ДФСУ

Податківці надали Методичні рекомендації щодо заповнення податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у разі уточнення податкових зобов’язань

Уточнююча декларація з податку на нерухомість: методичні рекомендації та зразки заповнення від ДФСУ

ДФСУ у листі від 13.05.2017 р. № 11897/7/99-99-12-02-03-17 надала Методичні рекомендації щодо заповнення декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, форму якої затверджено наказом Мінфіну від 10.04.2015 р. № 408, у разі виникнення необхідності уточнення задекларованих податкових зобов’язань.

Завантажити Методичні рекомендації>>

Зокрема, податківці нагадують, що декларування податкових зобов’язань з податку на нерухомість за звітний (податковий) період формою декларації передбачено за житлові та нежитлові об’єкти нерухомості одночасно. 

При цьому програмним забезпеченням автоматично здійснюється визначення сум податкових зобов’язань, що підлягають імпортуванню до інтегрованих карток платника за відповідними кодами бюджетної класифікації, що ідентифікуються за кодами типів об’єкта нерухомості, зазначених платником податку у колонці 2 Декларації, шляхом підсумку сум податкових зобов’язань, зазначених у колонці 7 декларації за відповідними групами кодів типів об’єктів.

Водночас відповідно до п. 50.1 ПКУ, у разі самостійного виявлення платником податку у майбутніх податкових періодах помилок, що містяться у раніше поданій ним декларації, такий платник зобов’язаний надіслати уточнюючу декларацію за формою, чинною на час подання уточнюючої декларації.

При цьому при складанні уточнюючої податкової звітності за відповідний звітний (податковий) період чинною формою декларації не передбачено розмежування сум податкових зобов’язань, що підлягають уточненню за об’єкти житлової та нежитлової нерухомості окремо, що унеможливлює автоматизацію програмного забезпечення в частині їх рознесення до інтегрованої картки платника.

З огляду на це, податківці пропонують зразки заповнення уточнюючих декларацій у разі виникнення необхідності уточнення задекларованих сум податкових зобов’язань:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»