• Посилання скопійовано

Затверджено форму спрощеної податкової декларації з податку на прибуток

Уряд схвалив Порядок переходу платників податку на прибуток до подання спрощеної податкової декларації з такого податку та затвердив форму спрощеної податкової декларації з податку на прибуток у разі застосування нульової ставки

Затверджено форму спрощеної податкової декларації з податку на прибуток

Кабмін постановою від 09.08.2017 р. № 592 затвердив:

Нагадаємо, що з 1 січня 2017 р. до 31 грудня 2021 р. нульова ставка зазначеного податку застосовується платниками, у яких, зокрема, річний дохід не перевищує 3 млн грн, нарахована за кожний місяць звітного періоду зарплата працівників перевищує 2 мінімальні зарплати та які відповідають одному із таких критеріїв:

  • утворені після 1 січня 2017 року;
  • діючі, в яких протягом 3 попередніх років щорічний обсяг доходів не перевищує 3 млн грн та середньооблікова кількість працівників складала 5-20 осіб;
  • зареєстровані платниками єдиного податку до 1 січня 2017 р. та у яких за останній календарний рік обсяг виручки від реалізації продукції становив до 3 млн грн та середньооблікова кількість працівників складала 5-50 осіб.

Затвердженим Порядком визначено, що платники податку на прибуток, які відповідають вищезазначеним критеріям і мають право застосовувати ставку податку 0%, за результатами кожного звітного (податкового) періоду складають спрощену податкову декларацію із зазначеного податку за встановленою формою та подають її контролюючому органові у строк, встановлений ПКУ для річного звітного (податкового) періоду.

Якщо за результатами звітного (податкового) періоду відсутні підстави для застосування ставки податку на прибуток підприємств 0%, платники податку подають контролюючому органові податкову декларацію із зазначеного податку в порядку, встановленому ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»