• Посилання скопійовано

Відображаємо в декларації з ПДВ послуги нерезидентові, які не оподатковуються

ДФСУ розповіла про оподаткування ПДВ операцій платника податку - резидента з постачання послуг нерезиденту за межами митної території України

Відображаємо в декларації з ПДВ послуги нерезидентові, які не оподатковуються

ДФСУ у листі від 03.10.2017 р. №2101/6/99-99-15-03-02-15/ІПК наголошує, що порядок оподаткування ПДВ операцій платника податку з постачання послуг безпосередньо залежить від місця постачання таких послуг.

Так, якщо місце постачання послуг, які платник податку надає нерезиденту, визначається за межами митної території України, то такі операції не є об'єктом оподаткування ПДВ. При цьому податкові зобов'язання з ПДВ за такою операцією не визначаються та, відповідно, податкова накладна не складається.

Обсяги операцій з постачання товарів/послуг, що не є об'єктом оподаткування ПДВ, відображаються у рядку 5 розділу І "Податкові зобов'язання" декларації з ПДВ.

Для платників податку, які заповнюють рядок 5 декларації з ПДВ, обов'язковим є подання довідки (Д6) (додаток 6). Довідка (Д6) заповнюється в розрізі операцій, що не є об'єктом оподаткування ПДВ, звільнених від оподаткування ПДВ, операцій з постачання послуг за межами митної території України та послуг, що здійснюються за межами митної території України, з урахуванням їх місця постачання.

У разі якщо придбані та/або виготовлені платником податку товари/послуги, необоротні активи у подальшому використовуються:

- частково в оподатковуваних операціях та частково в неоподатковуваних ПДВ операціях (у тому числі, операціях, що не є об'єктом оподаткування ПДВ), - платник податку зобов'язаний нарахувати ПЗ з ПДВ відповідно до п. 199.1  ПКУ;

- у повній мірі в неоподатковуваних ПДВ операціях (у тому числі, операціях, що не є об'єктом оподаткування ПДВ),- платник податку зобов'язаний нарахувати ПЗ з ПДВ відповідно до п. 198.5 ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»