• Посилання скопійовано

Сума штрафу з ПДВ дорівнює 50 копійок або менше: заповнюємо уточнюючий розрахунок

Чи відображаються в звітності з ПДВ штрафні санкції у разі самостійного виправлення в декларації з ПДВ за минулий податковий період помилок, які призвели до заниження податкових зобов’язань, якщо сума штрафу дорівнює 50 копійок або менше 50 копійок? Консультує ДФСУ

Сума штрафу з ПДВ дорівнює 50 копійок або менше: заповнюємо уточнюючий розрахунок

ДФСУ у підкатегорії 101.24 ресурсу "ЗІР" роз'яснила, що у разі самостійного виправлення платником податку в декларації з ПДВ за минулий податковий період помилок, які призвели до заниження податкових зобов’язань, такий платник податку повинен виправити такі помилки шляхом подання уточнюючого розрахунку.

У рядку 18.3 графи 6 такого уточнюючого розрахунку необхідно зазначити суму штрафу, нараховану на суму занижених податкових зобов’язань. 

 При цьому, якщо сума штрафу менше 50 копійок, то за загальновстановленими правилами така сума заокруглюється до нуля і рядок 18.3 графи 6 уточнюючого розрахунку не заповнюється.

Якщо ж сума штрафу становить 50 копійок і більше, а саме починаючи з 50 копійок до 99 копійок, то така сума заокруглюється до 1 гривні і підлягає відображенню в рядку 18.3 графи 6 уточнюючого розрахунку.

Коли та як складати та подавати уточнюючий розрахунок до декларації з ПДВ? Коли та в якому розмірі доведеться сплачувати штраф за виправлення помилки? Відповіді на ці питання Ви знайдете в аналітиці від Дт-Кт.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»