• Посилання скопійовано

Як враховується у декларації з прибутку фінрезультат, якщо у фінансовій звітності він відображається у тисячах гривень?

Як враховується при заповненні декларації з податку на прибуток фінансовий результат до оподаткування, якщо у фінансовій звітності такий показник відображається у тисячах гривень? Консультує ДФСУ

Як враховується у декларації з прибутку фінрезультат, якщо у фінансовій звітності він відображається у тисячах гривень?

ДФСУ у підкатегорії 102.23.02 ресурсу "ЗІР"  нагадує, що для обрахунку об’єкта оподаткування платник податку на прибуток використовує дані бухгалтерського обліку та фінансової звітності щодо доходів, витрат та фінансового результату до оподаткування (п. 44.2 ПКУ). 

Фінансова, податкова, статистична та інші види звітності, що використовують грошовий вимірник, ґрунтуються на даних бухгалтерського обліку. Підставою для бухобліку господарських операцій є первинні документи. Для контролю та впорядкування оброблення даних на підставі первинних документів можуть складатися зведені облікові документи (ст. 9 Закону № 996).

Отже, декларація з податку на прибуток заповнюється на підставі первинних документів, складених відповідно до бухгалтерського обліку, у гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами.

***

 Читайте також аналітику від "Дебету-Кредиту":

Заповнюємо та подаємо декларацію з податку на прибуток за 2017 рік.

Фінзвітність-2017: особливості складання та подання.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»