• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Заповнюємо додаток 5 до декларації з рентної плати 

Як заповнюється додаток 5 «Розрахунок з рентної плати за спеціальне використання води» до податкової декларації з рентної плати? 

Виправляємо помилки в формі №1ДФ 

Помилки у формі №1ДФ за III квартал виявлені в IV кварталі: завищені суми нарахованого та виплаченого доходу, нарахованого податку та військового збору. Як виправити? 

Право власності оформлене тільки на нежитлове приміщення - земельний податок не платимо 

Неприбуткова організація придбала нежитлове приміщення у житловому будинку для офісу. Чи буде така організація платником земельного податку? Витрати підприємства на рекламу та інформаційні послуги: податковий облік 

Витрати підприємства на рекламу та інформаційні послуги: податковий облік 

Чи є якісь норми (обмеження) щодо розміру витрат підприємства (ТОВ) на рекламу, інформаційні послуги, юридичні консультації? 

Неприбуткова організація не звітує про суми отриманих пільг з податку на прибуток 

Неприбуткова орнізація (код 0005) відсутня у Довіднику пільг. Чи повинна вона здавати за 2015 рік звіт про пільги? 

Строки подання декларації з податку на прибуток у 2016 р. 

У які строки потрібно подавати декларацію з податку на прибуток у разі квартального та річного звітного періоду починаючи з 2016 року?

Нараховуємо резерв відпускних, якщо працівники не були у відпустках 

Підприємство не нараховувало резерв відпускних. В грудні 2015 р. вирішило нарахувати, щоб рахунок 471 перейшов на 2016 р. Працівники у 2015 р. у відпустках не були. Чи треба для розрахунку середньої зарплати брати період з 01.01 до 31.12, чи як при нарахуванні відпускних (місяць нарахування не включати)?

Відображаємо пеню та штраф в Декларації з прибутку і Звіті про фінрезультати 

У якому рядку Декларації з прибутку і Звіту про фінансові результати відобразити сплачені пені і штрафи?

Особливості управління підприємством, якщо директор-засновник виконує обов'язки безоплатно 

На новостовреному підприємстві засновник-директор працює по сумісництву за трудовим договором. Чи може він виконувати своЇ обов'язки безоплатно? Чи треба в такому разі подавати повідомлення про прийняття працівника? Чи можна подати наказ з 01.02.2016 р. про те, що він буде виконувати обов'язки безоплатно?

Звіт з прибутку і курсові різниці: нюанси обліку 

Підприємству надало послуги з постачання комп'ютерних програм підприємство-нерезидент. Акти надання послуг підписані, але оплати ще не було. Раніше бухгалтер відображав курсові різниці у звіті з прибутку. Як тепер їх розраховувати і включати до звіту з прибутку, у фінансову і статистичну звітність? Звітність подається раз в рік.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»