• Посилання скопійовано

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини за 25-30 січня

Нові бюджетні рахунки з 8 лютого і нова звітність з ПДВ вже з сьогодні, нові листи і роз`яснення від фахівців ДФС і не тільки, новий довідник з податку на прибуток від редакції і (вперше у цьому році) онлайн-трансляція Великого річного семінару

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини за 25-30 січня

Нова звітність з ПДВ — вже з сьогодні. У суботньому номері газети «Урядовий кур’єр» було надруковано наказ Мінфіну від 28 січня 2016 р. №21 «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість». Наказ набрав чинності сьогодні, 1 лютого, і ми вже маємо аналіз нововведень від редакції (щоб прочитати, не забудьте авторизуватись). Зверніть увагу: наразі бланки існують лише у вигляді ПДФ сторінок газети «Урядовий кур’єр». Як тільки вони з’являться в електронному вигляді, ми обов’язково внесемо зміни до відповідного розділу нашого сайту і повідомимо про це читачів.

А з 8 лютого на нас чекають нові бюджетні рахунки. Рахунки з обліку надходжень до державного та місцевих бюджетів на 2016 рік відкрито на виконання наказів Державної казначейської служби України від 14.01.2016 №13 та від 22.01.2016 №20; дата початку здійснення операцій по зарахуванню надходжень до державного та місцевих бюджетів — 08.02.2016. Новина від редакції про це ось тут, а самі рахунки слід шукати на сайті ДФС.

Маємо нові роз`яснення від фіскальної служби. У своїх листах і консультаціях податківці розказали, що змінилося для платників акцизного податку з 1 січня та що зміниться надалі протягом 2016 року; як сплачувати єдиний податок, якщо органи місцевого самоврядування не встановили ставок; повідомили про основні зміни, які відбулися в частині порядку справляння рентної плати з 1 січня 2016 року та про перехідні відпускні, нараховані у 2015 році за період січня 2016 року (вони перерахунку не підлягають). Нарешті, нагадали, що несплата протягом двох послідовних кварталів податкового зобов'язання є підставою для анулювання реєстрації платника єдиного податку.

...і не тільки від ДФС. 1 січня 2016 року було змінено порядок призначення допомоги на дітей одиноким матерям та тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. Мінсоцполітики роз'яснює — що і як. Держпраці повідомило, що приватний підприємець, який використовує найману працю, є роботодавцем і тому зобов'язаний вести всі передбачені законодавством документи про працю: відомості про нарахування та виплату зарплати; табелі використання робочого часу працівників; посадові інструкції тощо. А фахівці редакції розказали, що змінилося та які нюанси слід враховувати при нарахуванні та сплаті ЄСВ з лікарняних та декретних у 2016 — ось тут.

Читайте новий довідник від редакції; цього разу з податку на прибуток. Тиждень назад ми вже писали про тематичну сторінку, присвячену звітності за IV квартал і 2015 рік: новини, бланки, довідники, консультації, добірки публікацій «Дебету-Кредиту» тощо. А зараз редакція підготувала ще одну, присвячену оподаткуванню прибутку підприємств. Про зміни, які відбулися з 1 січня 2016 року в частині нарахування, утримання та сплати податку на прибуток, читайте на оновленій тематичній сторінці «ДК» (а ще більше корисних посилань — ось тут).

Онлайн-трансляція Великого річного семінару — вже у цей четвер! Якщо Ви хочете дізнатись про усі зміни і нововведення, які зустріли нас у Новому році, але не маєте можливості відвідати звичайний семінар — то запрошуємо Вас 4 лютого о 10 ранку на онлайн-трансляцію Великого річного семінару. Це зручно (ви можете дивитись її прямо на своєму робочому місці), і зовсім недорого — усього від 297 грн. Як це виглядає, можна подивитись на YouTube каналі «Дебету-Кредиту» — трансляцію минулого семінару, який відбувся 17 грудня, вже викладено у вільний доступ.
А до наступного залишилось три дні, тож реєструйтесь прямо зараз!

До зустрічі через тиждень!
Ваш «Дебет-Кредит»

 


Сподобалась стаття?

Зареєструйтесь на сайті і раз на тиждень, зранку у понеділок, отримуйте на свою поштову скриньку листа від редакції із темою «Головне за тиждень».

Стисло і зрозуміло ми пишемо про найголовніше з того, що сталося минулого тижня і чого Вам очікувати у найближчі п`ять робочих днів. А, отже, Ви ніколи не пропустите усе дійсно найважливіше!

Зареєструватись і отримувати листи від редакції! 


 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»