• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Працевлаштування: чи потрібен трудовий договір у письмовій формі? 

Підприємство має намір прийняти на роботу працівника. Чи обов'язково укладати договір в письмовій формі? Яку форму договору потрібно використовувати в 2016 році і що саме в ньому має бути прописано? 

Порядок сплати ЄСВ працівниками, що працюють за трудовим договором 

Який порядок нарахування та сплати ЄСВ працівниками, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях, у фізосіб-підприємців на умовах трудового договору? 

Підприємець-єдинник отримав дохід у валюті: нюанси обліку 

Підприємець-єдинник ІІІ групи отримав дохід у доларах. 75% зараховано банком на гривневий рахунок за курсом 23,6 грн (сьогодні - 23,81 грн). 25% ще не продано. Яку суму включати в дохід та як нараховувати єдиний податок? 

Зарплата нижча за мінімальну: чи буде пільга з ПДФО? 

Чи можна використовувати пільгу з ПДФО суміснику, якщо зарплата нижча за мінімальну? 

Виправляємо помилки у звітності з плати за землю 

Юрособа - платник орендної плати за землю. Нормативна грошова оцінка землі на 2012 рік - 194156,45 грн (3%). Разом за рік - 5824,69 грн. У 2015 р. індексація грошової оцінки не проведена. Як це виправити? 

Штрафні донарахування з ПДВ та податку на прибуток: як відобразити в бухобліку? 

За результатами перевірки ДПІ склала акт і виписала податкове повідомлення-рішення з донарахуванням з ПДВ і податку на прибуток за основним платежем і штрафними санкціями. Судовим рішенням підтверджено правомірність донарахувань ДПІ. Як це відобразити в бухобліку?

Податкових різниць, не визначених ПКУ, в податковому обліку бути не повинно 

Які саме витрати входять до складу податкових різниць при розрахунку податку на прибуток за 2015 р.? Де можна знайти повний перелік податкових різниць, які повинні бути враховані підприємством при розрахунку податку на прибуток підприємства за 2015 р.?

Підприємство самостійно може встановити відсоткову межу авансу до нарахованої зарплати 

Зарплата на підприємстві за першу половину місяця виплачується у розмірі 60% від окладу за мінусом ПДФО та воєнного збору (до 2016 р. – ще і ЄСВ). Чи є це порушенням і чи потрібно виплачувати 60% чистими на руки, а податки нараховувати зверху?

Особливості подання звіту з ЄСВ при нарахуванні декретних 

За чий рахунок нараховується ЄСВ (22 %) на суму лікарняного з вагітності та пологів (підприємства чи Фонду)? Звіт з ЄСВ одноразово заповнили на підставі лікарняного. Що відображати в інших місяцях в Таблиці 6? Коли подавати звіт до Фонду соцстрахування? Який бланк заявки розрахунку?

Для обкладення податком на нерухомість, слід брати площу, вказану в паспорті БТІ  

За паспортом БТІ зовнішня площа лазні з вбудованим басейном – 212,20 м кв., а внутрішня по експлікації – 135,9 м кв. Яка з них буде вважатися загальною площею об'єкта нерухомості з метою оподаткування?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»