• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Чи можна уникнути штрафних санкцій, якщо ЄСВ сплачено до іншої ДПІ 

Під час звіряння з податковою за 2015 рік було виявлено, що з жовтня 2015 р. платіжні доручення на сплату ЄСВ були перераховані до іншої ДПІ (призначення платежу правильне). Чи може підприємство уникнути штрафу? 

Заповнюємо податкову накладну при постачанні послуг: що змінилось з 01.04.2016 р.? 

Як починаючи з 01.04.2016 р. заповнюються графи 4, 5 та 6 податкової накладної у разі постачання послуг, у тому числі у разі часткового постачання послуг або оплати частини вартості послуги? 

Особливості надання щорічної та соціальної відпустки на дітей після декретної відпустки 

Працівниця після декрету хоче взяти основну відпустку за 2015 та 2016 рік, а також соціальну відпустку на дітей. Чи можна надати відпустку на стільки часу? Як у розрахунок відпускних включити допомогу з вагітності та пологів? 

Проводимо донарахування зарплати за дні відрядження 

Які будуть виникати наслідки у разі донарахування зарплати за дні відрядження до рівня середнього заробітку? Чи є строк давності щодо проведення такого донарахування? 

Відображаємо відомості у розділі II форми №1ДФ 

Чи потрібно відображати нарахований дохід підприємцю-єдиннику у розділі ІІ форми №1ДФ?

Витрати на мийні засоби: що з ПДВ? 

Виробниче підприємство на загальній системі оподаткування (коригування фінансового результату до оподаткування не застосовує), яке не має в штаті прибиральниці, хоче придбати мийні засоби. Чи можна віднести вартість цих засобів на витрати та до податкового кредиту?

Заповнюємо рядок 2300 Звіту про фінансові результати 

Підприємство подає декларацію з прибутку поквартально. Який показник податку на прибуток: за декларацією з врахуванням податкових різниць чи обліковий бухгалтерський податок вказувється в гр. 2300 Звіту про фінансові результати?

Списання заборгованості і ПДВ: як оформити податкову накладну? 

Підприємство – платник ПДВ списує в обліку дебіторську заборгованість (аванс) та кредиторську заборгованість (отримано товари). Чи потрібно донараховувати податкові зобов'язання з ПДВ? Як оформити податкову накладну?

Дві податкові накладні на одну поставку: складаємо розрахунок коригування 

На яку дату складається розрахунок коригування до помилкової (другої) податкової накладної, якщо платником податку було помилково оформлено зайву податкову накладну (двічі на одне постачання), та яка причина коригування зазначається в графі 2 такого розрахунку коригування?

Нарахування та сплата акцизного податку 

Підприємство-реалізатор палива в березні оформило видаткову накладну на 1 тис. л за 9 тис. грн. Після оплати підприємство виписало податкову накладну на 7930,56 грн, ПДВ 1321,76 грн (ставка акцизу 1,069 грн/л), тож частину пального перенесено на квітень. З квітня акциз зріс. Як бути з акцизом та ПДВ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»