• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

За незастосування коригувального коефіцієнта при розрахунку середнього заробітку – штраф

На підприємстві проходить перевірка інспекції з праці. Виявлено порушення - незастосування коригувального коефіцієнта при розрахунку середнього заробітку. Яка відповідальність?

Індексація зарплати у місяці підвищення окладу

Підвищення окладів відбулося у лютому 2016 р. (3100 грн) і до січня 2017 р. підвищення не було. У січні 2017 р. відбулося підвищення (3200 грн). Чи потрібно нараховувати індексацію в січні 2017 р.? Якщо так, то в якому розмірі?

Забули зазначити, що не застосовуємо різниці: як виправити помилку?

У декларації з податку на прибуток за 2015 рік бухгалтер не поставив відмітку про незастосування податкових різниць (мікропідприємство). Як зробити уточнення і виправити ситуацію до подання декларації за 2016 рік?

Зайво виписана податкова накладна – як виправити?

У 2016 р. підприємство отримало передоплату від нерезидента за експортним контрактом. На дату передоплати помилково виписано податкову накладну. Помилку виявлено у 2017 р. Як її виправити?

Коли цивільно-правовий договір може бути прирівняний до трудового

З «єдинником» ІІІ групи укладено договір на виконання робіт, за яким вартість і обсяг послуг визначається сторонами за фактом їх надання за результатами кожного календарного місяця та фіксується в актах про надання послуг. Чи достатньо акту виконаних робіт, щоб віднести суми за виконані роботи на витрати?

Придбання примірника програми «M.E.Doc» та ключів ЕЦП: бухоблік 

Куди віднести витрати з таким формулюванням в акті: "постачання примірника комп'ютерної програми «M.E.Doc» модуль "Звітність" та постачання пакетів оновлення (компонент) з правом використання на 1 рік і купівлю ключів ЕЦП терміном на 1 рік (плата авансом)"?

Куди віднести в бухобліку витрати на придбання М.Е.Doc, ЛІГА:ЗАКОН та ключів ЄЦП 

Як відображати в обліку витрати на оновлення комп'ютерної програми "Медок", купівлю ключів ЕЦП, ліцензію на право використання комп'ютерною програмою ("ЛІГА ЗАКОН"), електронно-інформаційні послуги ("Дебет-Кредит") терміном на 1 рік?

На яку дату слід складати акт наданих послуг та податкову накладну 

Послуги з перевезення були фактично надані у вихідний день 12.02 (неділя). Яким днем правомірно оформити акт про надання послуг і виписати податкову накладну?

Виправлення помилки у звіті з ЄСВ щодо нарахування зарплати 

В грудні 2016 р. співробітник отримав відпускні за січень 2017 р. (за 10 днів). В січні він відпрацював 12 днів, але йому помилково виплачено зарплату за весь місяць (3200 грн, а не 1920 грн). Помилку виявлено під час виплати зарплати за першу половину лютого. Як зробити перерахунок зарплати? Чи робити доплату до мінімальної зарплати? Як відобразити ці виплати в звіті з ЄСВ?

Розподіл податкового кредиту з ПДВ: відображаємо в обліку 

Підприємство з лютого 2017 р. стало платником ПДВ. В діяльності підприємства є як оподатковані, так і не оподатковані ПДВ операції. Як здійснювати розподіл вхідного ПДВ з метою нарахування податкового кредиту? Як відобразити такий розподіл в бухгалтерському обліку?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»