• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Посаду головного бухгалтера не передбачено: нюанси заповнення звітності 

Штатним розписом не передбачено посаду головбуха. Як у звітності заповнювати графу «Головний бухгалтер»?

Тимчасова відсутність головного бухгалтера: як підписувати податкову звітність?

Керівник або головний бухгалтер тимчасово відсутні. Як підписувати податкову звітність?

Списання безнадійної дебіторської заборгованості на витрати можливе за умови відсутності резерву сумнівних боргів 

У 2015 р. підприємство створило резерв сумнівних боргів. У тому ж році 30% цього резерву було списано. Крім того було списано безнадійну дебіторську заборгованість, щодо якої минув строк позовної давності, однак, таке списання було здійснено не за рахунок залишку резерву. Чи буде таке списання витратами підприємства?

Підприємство хоче тимчасово призупинити свою діяльність: як правильно це зробити? 

Приватне підприємство, платник єдиного податку, є власником будівлі, яку здає в оренду. Через фінансові труднощі підприємство хоче призупинити діяльність. Як правильно це зробити? Чи можна звільнити всіх працівників і директора, щоб мінімізувати витрати? З чого платити податки?

Документальне оформлення нарахування заробітної плати водіям

Підприємство займається регулярними міжнародними перевезеннями пасажирів. Згідно з яким документом необхідно проводити облік робочого часу водіїв та нараховувати їм заробітну плату?

Помилки в товарно-транспортній накладній: наслідки для постачальника

Підприємство реалізує товар на умовах самовивозу. Покупець для цього залучає стороннього перевізника, платника ПДВ. Однак у товарно-транспортній накладній відсутні деякі реквізити, а саме: підпис водія, номер водійського посвідчення, штамп перевізника. Які негативні наслідки можуть бути для постачальника таких товарів?

Порядок розрахунку ЄСВ, якщо база його нарахування за цивільно-правовим договором не перевищує розміру мінімальної зарплати 

Який порядок розрахунку ЄСВ, якщо база його нарахування за цивільно-правовим договором не перевищує розміру мінімальної зарплати?

Виправляємо помилку в бухобліку та податковій звітності з податку на прибуток підприємства 

Підприємство виявило, що в 2014 та 2015 роках вартість створення основних засобів була віднесена до витрат, замість рахунку обліку основних засобів. Яким чином виправити такі помилки в бухобліку та податковій звітності з податку на прибуток підприємства?

Місце завантаження вантажу не співпадає з місцем складення CMR: чи є це помилкою?

Перевізник здійснив міжнародне перевезення за маршрутом м. Дніпро-Іспанія. В 4 полі CMR (місце та дата завантаження вантажу) зазначено м. Новомосковськ, а в полі 21 (складена) вказано м. Дніпро. Чи є це помилкою в CMR? Чи не позбавляється перевізник права на використання 0% ПДВ за маршрутом м.Дніпро-Іспанія?

Разова матеріальна допомога на оздоровлення дитини: що з ЄСВ?

Працівниці за рахунок коштів підприємства надається разова матеріальна допомога на оздоровлення дитини. Чи нараховується ЄСВ на таку виплату?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»