• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Надання податкової соцпільги працівникам у 2018 році 

Як надається працівникам податкова соціальна пільга в 2018 році? 

Яку юридичну силу мають електронні документи? 

У контрагента передбачено ведення бухобліку в електронній формі. Акти про надання послуг надаються замовнику у електронній формі з ЕЦП. Чи повинен замовник вимагати акт на паперовому носії? Якщо ні, то чи буде документ враховуватися при відображенні витрат в обліку? 

Відображення відпустки для догляду за дитиною до трьох років у звіті з ЄСВ  

З 10.11.2017 р. працівниця знаходиться у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Як відобразити цю відпустку у таблиці 5 та таблиці 6 додатку 4 звіту з ЄСВ у 2018 році? 

Працівник придбав товари для підприємства у вихідний день: чи можна відшкодувати кошти? 

Працівник придбав товари для підприємства у вихідний день. Надав чеки в бухгалтерію, щоб отримати відшкодування за авансовим звітом. Цей день є неробочим для підприємства. Чи має право підприємство відшкодувати йому ці кошти?  

Чи можуть два касири вести одну касову книгу в «1С»? 

На фірмі застосовують два РРО та ПЗ «1С». Бухгалтерія та структурний підрозділ, які застосовують РРО, працюють у різних режимах. Чи можуть два касири вести одну касову книгу в «1С»? 

Виплата заробітної плати повинна проводитися не рідше двох разів на місяць 

Чи можна виплачувати заробітну плату один раз на місяць авансом, до 20-ого числа у повному обсязі?

 Як нарахувати ЄСВ у місяці звільнення працівника? 

Як нарахувати ЄСВ на зарплату працівника, якщо він працював на умовах неповної зайнятості й звільнився на початку місяця? ЄСВ у такому випадку нараховується на фактичний заробіток чи на МЗП, тобто не менше ніж 819,06 грн?

 Чи потрібно відкривати спецрахунок для отримання допомоги по вагітності та пологах? 

Працівниця надала лікарняний лист по вагітності та пологах. Куди потрібно надати копію лікарняного? Чи відкривати окремий банківський рахунок?

Як відкоригувати/зменшити податковий кредит з ПДВ в бухобліку 

Підприємство імпортувало товар з Німеччини, але постачальник не надав вчасно сертифікат EUR.1. Після надання цього сертифікату митниця зменшила суму мита та ПДВ на підставі аркуша коригування до митної декларації. Як відкоригувати/зменшити податковий кредит з ПДВ в обліку?

Зменшення розміру доплати за роботу у нічний час  

На підприємстві встановлено доплату за роботу у нічний час у розмірі 35%. Колдоговору на підприємстві немає. Чи можна зменшити доплату за роботу у нічний час до 20%?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»