• Посилання скопійовано

Нацбанк про відкриття рахунків юрособам: можливі труднощі

Нацбанк звернувся до Мін'юсту з проханням повідомити дату початку роботи його веб-сайту, на якому будуть оприлюднені установчі документи юросіб. Адже копії цих документів необхідні для відкриття рахунків юрособам

Нацбанк про відкриття рахунків юрособам: можливі труднощі

Нацбанк у листі від 26.01.2016 р. №53-0005/6813  нагадує, що з 1 січня 2016 року  порядок проведення держреєстрації та інших реєстраційних дій на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації, включає, зокрема, формування та оприлюднення на порталі електронних сервісів виписки, результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації та установчих документів юридичної особи.

При цьому Законом не передбачена видача державним реєстратором засновнику або уповноваженій ним особі примірника оригіналу установчого документу в паперовому вигляді з відміткою державного реєстратора про проведення державної реєстрації юридичної особи.  

Пунктом 3 наказу Міністерства юстиції України від 06.01.2016 р. №15/5 установлено, що до впровадження програмного забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, а також порталу електронних сервісів юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань оприлюднення установчих документів юрособи здійснюється на веб-сайті Міністерства юстиції.    

Нагадаємо, що відомості, які містяться в Єдиному державному реєстрі, використовуються для ідентифікації юридичної особи чи її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, фізичної особи — підприємця, у т.ч. під час провадження ними господарської діяльності та відкриття рахунків у банках та інших фінансових установах.   

За станом на 26.01.2015 року на веб-сайті Міністерства юстиції України установчі документи юридичних осіб відсутні.        

Враховуючи вищевикладене, для вирішення порушеного питання Національним банком України надіслано запит на адресу Міністерства юстиції з проханням повідомити дату початку роботи веб-сайту, на якому будуть оприлюднені установчі документи юридичних осіб.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»