• Посилання скопійовано

Нацбанк нормативно врегулював функціонування системи BankID

Затверджено Положення про Єдину національну систему електронної дистанційної ідентифікації фізичних і юридичних осіб BankID Нацбанку

Нацбанк нормативно врегулював функціонування системи BankID

У межах реалізації Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року Національний банк затвердив порядок функціонування Єдиної національної системи електронної дистанційної ідентифікації фізичних і юридичних осіб BankID. Цим порядком урегульована взаємодія банків із системою BankID НБУ та суб’єктами надання адміністративних послуг, а також визначені умови та порядок підключення абонентів до системи BankID.

Порядок затверджено постановою Правління НБУ від 30.08.2016 р. №378 "Про затвердження Положення про Єдину національну систему електронної дистанційної ідентифікації фізичних і юридичних осіб BankID Національного банку України".

"Прийняттям цього нормативного акту НБУ врегульовує взаємодію між учасниками у межах системи BankID з метою розвитку електронного врядування в Україні. Наступним етапом проекту має стати використання системи BankID для ідентифікації клієнтів банків з метою отримання разом із адміністративними також і банківських послуг", - зазначив директор Департаменту інформаційних технологій Володимир Нагорнюк.

До системи BankID вже підключено портал Міністерства юстиції України, Єдиний державний портал адміністративних послуг Міністерства економічного розвитку та торгівлі, а також портал адмінпослуг міста Львова.

Банками-учасниками системи стали: АТ «Ощадбанк» та ПАТ "Перший Український Міжнародний Банк" (ПУМБ). Подали заявки на підключення: АТ "ОТП Банк", АТ "УкрСиббанк", ПАТ "Укрсоцбанк" (UniCredit Bank).

Зазначимо, що НБУ не обмежує коло учасників системи та зацікавлений у приєднанні максимальної кількості учасників ринку до єдиної національної системи BankID.

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.

Читайте також: Нацбанк впроваджує систему дистанційної ідентифікації клієнтів - BankID

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»