• Посилання скопійовано

Нацбанк посилив заходи для унеможливлення відтоку капіталу до Росії

Відтепер НБУ може відмовити у видачі індивідуальної ліцензії на валютні операції, якщо учасником або особою, на користь чи в інтересах якої проводиться ця операція, є особа, яка має місцезнаходження у державі-агресорі

 Нацбанк посилив заходи для унеможливлення відтоку капіталу до Росії

Національний банк України посилив заходи для недопущення відпливу капіталу до Російської Федерації як держави-агресора. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Відтепер Нацбанк матиме право відмовляти у видачі індивідуальних ліцензій на здійснення окремих валютних операцій, якщо виявить в поданих документах інформацію про те, що учасником або особою, на користь чи в інтересах якої проводиться ця операція, є особа, яка має місцезнаходження  у країні, що визнана Верховною Радою України державою-агресором/державою-окупантом.

Нагадаємо, Російську Федерацію було визнано державою-агресором згідно із Законом  "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", Постановами Верховної Ради України від 27.01.2015 р. №129-VIII та від 21.04.2015 р. №337-VIII.

Для реалізації цього кроку регулятор вніс зміни до Інструкції про порядок видачі індивідуальних ліцензій на здійснення інвестицій за кордон, Положення про порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України для оплати банківських металів та проведення окремих валютних операцій, Положення про порядок видачі Національним банком України індивідуальних ліцензій на розміщення резидентами (юридичними та фізичними особами) валютних цінностей на рахунках за межами України.

Зміни затверджено постановою Правління від 21.02.2017 року №12 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України". Вони набули чинності 23 лютого 2017 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»