• Посилання скопійовано

Регулярне підтвердження даних про клієнтів: звернення Оксани Продан до НБУ

Оксана Продан звернулася до Нацбанку з проханням про перегляд нормативних актів в частині обов’язковості регулярного підтвердження даних клієнта, оскільки така інформація уже міститься у ЄДР

Регулярне підтвердження даних про клієнтів: звернення Оксани Продан до НБУ

До Оксани Продан, як до народного депутата, звертаються суб’єкти господарювання щодо вимог українських банків, клієнтами яких вони є, регулярно подавати до установ банку інформацію щодо ідентифікації клієнтів.

Як зазначають заявники, банки вимагають регулярне підтвердження інформації про суб’єкта господарювання, яка міститься у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі - ЄДР) та вже була надана банку клієнтом при відкритті банківських рахунків. У разі ж неподання такого підтвердження погрожують закриттям банківських рахунків.

Враховуючи те, що протягом останніх років ЄДР відкрито для загального доступу, Оксана Продан просить у Голови НБУ переглянути нормативні акти Нацбанку в частині обов’язковості регулярного підтвердження даних клієнта.

Джерело: Сайт Оксани Продан

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»