• Посилання скопійовано

Нацбанк по-новому організував роботу зі зверненнями громадян

Затверджено Інструкцію про організацію роботи зі зверненнями громадян у Національному банку України

Нацбанк по-новому організував роботу зі зверненнями громадян

Інструкція, затверджена постановою від 13.04.2017 р. №32, регулює приймання, попереднє опрацювання, реєстрацію, розгляд звернень громадян, здійснення контролю за їх розглядом, вимоги до організації і проведення особистого прийому громадян, ведення діловодства за зверненнями громадян у центральному апараті, відокремленому підрозділі та юридичних особах, створених Нацбанком для забезпечення його діяльності.

Громадяни мають право подавати звернення до Нацбанку особисто або через уповноважену особу, якщо її повноваження оформлені відповідно до законодавства України. Скарга в інтересах неповнолітніх і недієздатних осіб подається їх законними представниками.

До Нацбанку звернення громадян надсилаються та подаються (викладаються):

  • засобами поштового зв'язку;
  • на корпоративну електронну пошту (e-mail) Нацбанку або шляхом заповнення електронної форми, розміщеної на сторінці Офіційного інтернет-представництва Нацбанку;
  • через органи державної влади, інші державні органи, установи, організації;
  • через ЗМІ;
  • під час особистого прийому громадян;
  • на телефонну "гарячу лінію" Нацбанку.

Звернення може бути подане як окремою особою (індивідуальне), так і групою осіб (колективне), викладене в усній або письмовій формах.

Звернення громадян розглядаються та вирішуються в строк не більше ніж один місяць із дня надходження до Нацбанку, а ті, що не потребують додаткового вивчення і перевірки, - невідкладно, але не пізніше ніж 15 днів із дня їх отримання.

Якщо для вирішення порушених громадянами питань слід провести перевірку інформації, викладеної у зверненнях, отримати додаткові матеріали, то строк розгляду звернень громадян може бути, як виняток, продовжено з повідомленням про це осіб, які подали звернення.

Загальний строк вирішення питань, порушених у зверненнях, не може перевищувати 45 днів.

Постанова набрала чинності 21 квітня 2017 року у зв'язку з її опублікуванням на офіційному веб-сайті Нацбанку 20.04.2017 р.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»