• Посилання скопійовано

Банкам дозволили списувати безнадійні кредити без податкових наслідків

Банки нарешті дочекалися закриття одного із багатьох проблемних питань, з якими стикається банківська система при трактуванні норм Податкового кодексу України ДФСУ

Банкам дозволили списувати безнадійні кредити без податкових наслідків

Державна фіскальна служба листом від 27.07.2017 р. № 1374/6/99-99-15-02-02-15/ІПК відкликала свого листа від 08.02.2017 р. № 2440/6/99-99-15-02-02-15, яким встановлювалося, що заборгованість визнається безнадійною лише в частині сум боргу понад 360 днів. Тобто, якщо заборгованість існує тільки за тілом кредиту, а за нарахованими відсотками відсутня, для цілей оподаткування визнається лише заборгованість за тілом кредиту. Цьому посприяла позиція Мінфіну, сформульована у відповіді на звернення НАБУ.

Раніше Міністерство фінансів у своєму листі на адресу НАБУ погодилося, що згідно з пп. 14.1.11 ПКУ до безнадійної заборгованості банками відноситься заборгованість за фінансовим кредитом, за яким прострочено понад 360 днів погашення частини боргу. Тобто, якщо заборгованість за тілом кредиту прострочено понад 360 днів, а за сумою нарахованих відсотків така заборгованість відсутня, то безнадійним для цілей оподаткування визнається весь кредит, що включає як заборгованість за основним боргом, так і заборгованість за нарахованими відсотками.

То ж, банки нарешті дочекалися закриття одного із багатьох проблемних питань, з якими стикається банківська система при трактуванні норм Податкового кодексу України Фіскальною службою. 

Джерело: Незалежна асоціація банків України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»