• Посилання скопійовано

Нацбанк планує посилити захист банківських сейфів

Нацбанк розробив та оприлюднив проект змін до Правил організації захисту приміщень банків в Україні

 Нацбанк планує посилити захист банківських сейфів

Національний банк України розглядає можливість посилення організації захисту приміщень банків в Україні. Це передбачено проектом постанови НБУ  "Про затвердження Змін до Правил з організації захисту приміщень банків в Україні”. 

Регулятор зауважує, що останнім часом збільшилася кількість звернень до Національного банку з боку громадян, правоохоронних органів, адвокатів та органів прокуратури з питань, пов’язаних із непорозуміннями в частині надання банками в оренду індивідуальних сейфів та надходження інформації щодо зникнення з них майна клієнтів. Враховуючи це, а також з метою вдосконалення вимог щодо захисту приміщень банків в Україні й вищезазначений проект постанови.

Крім того, є потреба удосконалити чинні норми захисту приміщень банків в Україні та підвищити захист працівників банку, що здійснюють роботу з готівкою.

Проект цього документу, на думку НБУ, дасть змогу вдосконалити діючи вимоги до організації захисту приміщень банків в Україні, підвищити контроль за окремими приміщенням з метою зменшення можливого негативного впливу людського фактору, а також підвищити вимоги до захисту працівників банку, що здійснюють роботу з готівкою.

Усі пропозиції та зауваження до проекту приймаються до 15 червня цього року на поштову або електронну адресу НБУ:

  • Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Національний банк України, Департамент грошового обігу.
  • Електронна адреса: 11emis@U0H; Ruslan.Marunia@bank.gov.ua.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»