• Посилання скопійовано

Нацбанк прийняв рішення про докапіталізацію підсанкційних банків

Національний банк привів свої вимоги у відповідність до рішення РНБО про застосування та скасування санкцій

Нацбанк прийняв рішення про докапіталізацію підсанкційних банків

Нацбанк привів свої вимоги у відповідність до рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 02.05.2018 р. «Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», уведеного у дію Указом Президента України від 14.05.2018 р. №126/2018.

Зокрема на виконання п. 4* цього рішення, Нацбанк продовжив механізм реалізації застосованих  РНБО санкцій банками, небанківськими установами, національним оператором поштового зв’язку, платіжними організаціями.

Крім того,  регулятор дозволив докапіталізацію підсанкційних українських банків їхніми материнськими структурами, зареєстрованими відповідно до  законодавства іноземної держави. Це дасть змогу уникнути визнання підсанкційних українських дочірніх банків неплатоспроможними через недостатність капіталу, адже така ситуація  може спричинити додаткове навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та бюджет України.

Зазначені зміни затверджено постановою Правління НБУ № 55 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 01 жовтня 2015 р. №654» від 24.05. 2018 р. Вони набувають чинності  від сьогодні - 25 травня 2018 року.

*Пунктом 4 рішення РНБО від 02 травня 2018 року КМУ разом зі Службою безпеки України та НБУ доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), застосованих до осіб, передбачених у додатках до цього рішення Ради національної безпеки і оборони України.

***

Нагадаємо, що санкційні списки РНБО поповнили компанії WebMoney та одна із українських компаній ІТ-сектору. Для цих компаній заблокують активи та припинять надавати телекомунікаційні послуги на три роки. Докладніше про це ми писали тут>>

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»