• Посилання скопійовано

Нацбанк зареєстрував нові платіжні системи

В Україні функціонуватимуть нові платіжні система "FORPOST" та "Правекс-телеграф" для здійснення миттєвих внутрішньодержавних переказів

Нацбанк зареєстрував нові платіжні системи

3 грудня Нацбанк повідомив про реєстрацію нової внутрішньодержавної платіжної системи -  "ПРАВЕКС-ТЕЛЕГРАФ".

Учасниками платіжної системи є банки України, що на підставі договору з платіжною організацією надають послуги користувачам.

Призначення цієї платіжної системи – здійснення миттєвих внутрішньодержавних переказів готівки в гривнях, доларах США та євро між фізособами, а також безготівкових переказів у гривнях, ініційованих підприємцями або юридичними особами на користь фізосіб.

До 2 грудня 2015 року платіжна система "ПРАВЕКС-ТЕЛЕГРАФ" була зареєстрована в Реєстрі платіжних систем як внутрішньобанківська (її діяльність не передбачала залучення учасників).

Окрім того, 4 грудня Нацбанк повідомив про реєстрацію ще однієї внутрішньодержавної платіжної системи  - "FORPOST".

Учасниками платіжної системи можуть бути банки України та небанківські фінансові установи, що мають ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунків.

Ця платіжна система створена для здійснення переказів у межах України клієнтам групи компаній "Нова Пошта". "FORPOST" переказуватиме кошти від фізичних осіб готівкою або з використанням електронних платіжних засобів на користь фізичних осіб, юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців. 

Перелік усіх платіжних систем, відомості про які внесено до Реєстру платіжних систем, можна переглянути тут >>>

Усього Національний банк України зареєстрував 21 міжнародну та внутрішньодержавну платіжну систему, створену резидентами, із яких: 2 платіжні системи створені центральним банком, 9 – банками України та 11 – небанківськими установами України.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»