• Посилання скопійовано

Удосконалено порядок індивідуального ліцензування валютних операцій

Нацбанк вдосконалив порядок видачі, відмови у отриманні та відкликання індивідуальних ліцензій для проведення деяких операцій з іноземною валютою

 Удосконалено порядок індивідуального ліцензування валютних операцій

З цією метою Правління Національного банку затвердило постанову від 12.07.2016 р. №353 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

Відтепер для отримання індивідуальних ліцензій юридичні особи та фізичні особи-підриємці не повинні подавати до Національного банку документи, які знаходяться у публічному доступі - виписки з ЄДРПОУ. При цьому фізичні особи, які не є підприємцями, для отримання індивідуальних ліцензій на розміщення валютних цінностей на рахунках за межами України мають подати до Національного банку копію податкової декларації про майновий стан і доходи для перевірки джерел походження коштів.

Водночас для унеможливлення непродуктивного відтоку капіталу з України Національний банк передбачив додаткову підставу для відмови у видачі індивідуальних ліцензій. А саме - у разі, якщо отримати ліцензію намагається особа, яка переховується від органів досудового розслідування, слідства, суду або органів влади (за інформацією Міністерства внутрішніх справ України).

Національний банк також спростив для власників індивідуальних ліцензій подання до Національного банку звітів про проведені операції за  рахунками, відкритими за межами України. Відтепер це відбуватиметься в електронній формі, замість паперової форми. 

Зміни набувають чинності з 14 липня 2016 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»