• Посилання скопійовано

Обов'язковий продаж валюти на рівні 50% продовжили до 13 грудня 2018 року

Національний банк України зберіг вимогу щодо обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті на користь юридичних осіб у розмірі 50% з метою забезпечення фінансової стабільності України

Обов'язковий продаж валюти на рівні 50% продовжили до 13 грудня 2018 року

Це рішення затверджено постановою НБУ від 12.06.2018 р.  №65 "Про запровадження обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті та встановлення розміру обов’язкового продажу таких надходжень". Вона набере чинності з 14 червня 2018 року та діятиме до 13 грудня 2018 року включно.

Нагадаємо, вимога до обов’язкового продажу надходжень встановлюється на шість місяців. Востаннє Національний банк змінював розмір цієї вимоги на початку квітня 2017 року, коли знизив її з 65% до 50%.

Правління Нацбанку вважає за необхідне залишити вимогу без змін, оскільки наразі вона залишається ефективним інструментом забезпечення ритмічності надходжень іноземної валюти на міжбанківський валютний ринок і, відповідно, важливою для підтримки стабільності на валютному ринку.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»