• Посилання скопійовано

Оновлено Положення про порядок інформування громадськості про систему гарантування вкладів фізосіб

Уточнено, що банки зобов'язані включати до змісту договорів банківського вкладу, договорів банківського рахунку умови гарантування Фондом відшкодування коштів за цим вкладом

Оновлено Положення про порядок інформування громадськості про систему гарантування вкладів фізосіб

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб рішенням від 09.11.2015 р. №206 затвердив зміни до Положення про порядок інформування громадськості про систему гарантування вкладів фізичних осіб, якими, зокрема, уточнено, що банки зобов'язані включати до змісту договорів банківського вкладу, договорів банківського рахунку умови гарантування Фондом відшкодування коштів за цим вкладом. Зазначена інформація включає:

  • суму граничного розміру відшкодування коштів за вкладами;
  • умови, за яких Фонд гарантує/не гарантує відшкодування коштів за вкладами;
  • інформацію про гарантування/не гарантування вкладнику відшкодування коштів за вкладом;
  • ефективну відсоткову ставку за договором з метою розрахунку відсотків, які можуть бути виплачені Фондом у разі прийняття Нацбанком рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних або про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку відповідно до ч. 2 ст. 77 Закону "Про банки і банківську діяльність";
  • графік нарахування відсотків за вкладом із зазначенням того, що відсотки не нараховуються протягом тимчасової адміністрації та ліквідації банку.

Крім цього, викладено у новій редакції довідку про систему гарантування вкладів фізичних осіб, яка розміщується банками у всіх приміщеннях банку, де вкладникам надаються банківські послуги, а також на власних сторінках в мережі Інтернет.

Учасники Фонду зобов'язані привести свою діяльність у відповідність до вимог Положення не пізніше 10 робочих днів з дня, наступного за днем набрання чинності рішенням.

Рішення зареєстровано в Міністерстві юстиції 27 листопада 2015 р. за №1484/27929 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування, яке заплановане на 22.12.2015 р. в "Офіційному віснику України".

Джерело: ЛIГАБiзнесIнформ

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»