• Посилання скопійовано

В Укрпошті тепер можна розрахуватись банківською карткою

Нацбанк видав Укрпошті ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, а також дозволив здійснювати обслуговування клієнтів з використанням платіжних карток

В Укрпошті тепер можна розрахуватись банківською карткою

Відповідне рішення було прийнято на підставі постанови НБУ від 21.12.2017 р. № 138 "Про надання національними операторами поштового зв’язку фінансової послуги з переказу коштів".

З огляду на отримання ліцензії Національний банк також зареєстрував договори про участь ПАТ "УКРПОШТА" у міжнародних платіжних системах VISA та MasterCard, а також розпочав процедуру вступу ПАТ "УКРПОШТА" до Національної платіжної системи "Український платіжний простір".

Відтепер ПАТ "УКРПОШТА" зможе здійснювати обслуговування клієнтів з використанням платіжних карток. Це сприятиме розширенню фінансової інклюзії, зокрема створить нові можливості для доступу до фінансових послуг населення в сільській місцевості та віддалених районах України, сприятиме збільшенню рівня безготівкових розрахунків в Україні та підвищенню якості на ринку платіжних послуг.

"ПАТ "УКРПОШТА" має більше 11 тис. відділень. Таке рішення дасть змогу розширити платіжну інфраструктуру для здійснення безготівкових платежів. Крім того, цей крок є дуже важливим для побудови в нашій державі cashless economy та збільшення обсягів безготівкових розрахунків, особливо в невеликих містах і селах, де зараз переважають  розрахунки готівкою", – зазначив директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України Олександр Яблунівський.

Довідково: на сьогоднішній день ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків мають 61 небанківська фінансова установа та національний оператор поштового зв’язку ПАТ "УКРПОШТА".

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»