• Посилання скопійовано

Лікарняний листок оформлено як продовження попереднього: оплачуємо правильно

Київський Фонд з ТВП роз'яснив, як правильно оплачувати листки непрацездатності, якщо між наданими листками непрацездатності два дні перерви, хоча вони оформлені, як продовження один одного

Лікарняний листок оформлено як продовження попереднього: оплачуємо правильно

Виконавча дирекція Київського міського відділення ФСС з ТВП розглянула це питання на прикладі: листок непрацездатності виданий з 09.11.2015 р. по 27.11.2015р., як продовження листка непрацездатності, виданого з 28.10.2015р. по 06.11.2015р. Між даними листками непрацездатності існує два дні перерви.

Враховуючи те, що листки непрацездатності оплачуються в календарних днях, то для їх правильного розрахунку та оплати, потрібно звернутися до лікувального закладу для належного оформлення другого листка непрацездатності. В графі про порушення режиму потрібно вписати дні (ті, у які пацієнт не з’явився на прийом до лікаря ), які пропущені між листками непрацездатності (п. 3.5., 4.1 Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності).

В такому випадку правомірним буде провести розрахунок та оплату л/н, виданого з 09.11.2015р., як продовження попереднього листка непрацездатності.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»