• Посилання скопійовано

Обчислюємо середню зарплату для нарахування компенсації за невикористані відпустки

Мінсоцполітики роз'яснило, як обчислюється середня зарплата для нарахування компенсації за невикористані відпустки, якщо в розрахунковий період потрапляє відпустка для догляду за дитиною до трьох років

Обчислюємо середню зарплату для нарахування компенсації за невикористані відпустки

Мінсоцполітики у листі від 25.12.2015 р. №1675/13/84-15 роз'яснила, що для нарахування компенсації за невикористані відпустки, коли в розрахунковий період потрапляє відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, середньоденна заробітна плата обчислюється шляхом ділення сумарного заробітку за останні перед наданням відпустки 12 місяців на відповідну кількість календарних днів року, зменшену на кількість святкових і неробочих днів та на кількість календарних днів перебування працівника у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Одержаний результат перемножується на число календарних днів відпустки.

Від редакції. На підставі абз. 3 п. 4 Порядку № 100 при обчисленні середньої заробітної плати за період, коли працівник не мав заробітку не з вини працівника, розрахунки проводяться виходячи з установлених йому в трудовому договорі тарифної ставки, посадового (місячного) окладу. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»