• Посилання скопійовано

Рівень зарплат бюджеників у 2016 році має бути не меншим, ніж у грудні 2015 року - Мінфін

Мінфін у своєму листі наголосив, що керівники бюджетних установ мають забезпечити працівникам рівень заробітної плати не нижчий, ніж у грудні 2015 року

Рівень зарплат бюджеників у 2016 році має бути не меншим, ніж у грудні 2015 року - Мінфін

Мінфін у листі від 11.03.2016 р. №31-08040-03-21/6924 зауважив, що керівники бюджетних установ за рахунок сум індексації мали вжити заходів щодо підвищення в першу чергу посадових окладів працівникам установ, підвищення в межах граничних розмірів надбавок та доплат, а у випадку, коли при реалізації вказаних заходів сума підвищення не перевищила суму індексації, - здійснити додаткове преміювання.

Тобто керівники бюджетних установ мали забезпечити перерозподіл фонду оплати праці між складовими заробітної плати працівників.

Індексація заробітної плати у грудні 2015 року не виплачувалася. Для проведення подальшої індексації заробітної плати обчислення індексу споживчих цін починається з січня 2016 року.

Враховуючи, що у 2016 році видатки на оплату праці працівників бюджетної сфери (без нарахувань) у порівнянні з 2015 роком збільшено, керівники бюджетних установ мають забезпечити працівникам рівень заробітної плати не нижчий, ніж у грудні 2015 року.

*****

Нещодавно Мінсоцполітики роз'яснило мету проведення обнулення індексації зарплати бюджетників. 

Окрім того, нагадуємо, що  з 1 травня зростуть розміри посадових окладів за ЄТС. Докладніше про це тут>>

Усі новини на тему>>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»