• Посилання скопійовано

Чи впливає місяць підвищення кваліфікаційної категорії на індексацію

Мінсоцполітики роз'яснило, що у разі зростання зарплати за рахунок інших її складових без підвищення тарифних ставок (окладів) сума індексації не зменшується на розмір підвищення заробітної плати

Чи впливає місяць підвищення кваліфікаційної категорії на індексацію

Мінсоцполітики у листі від 21.03.2016 р. №138/10/136-16, серед іншого, розглянуло питання щодо врахування окремих складових заробітної плати при визначенні суми індексації, коли відбувається підвищення тарифних ставок (окладів).

Так, відповідно до пункту 5 Порядку №1078, якщо відбувається підвищення тарифної ставки (окладу), у місяці підвищення враховуються всі складові заробітної плати, які не мають разового характеру.

Значення індексу споживчих цін у місяці підвищення тарифних ставок (окладів) приймається за 1 або 100%. Обчислення індексу споживчих цін для проведення подальшої індексації здійснюється з місяця, наступного за місяцем підвищення тарифних ставок (окладів).

Сума індексації у місяці підвищення тарифних ставок (окладів) не нараховується, якщо розмір підвищення заробітної плати перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення доходу працівника.

Якщо розмір підвищення заробітної плати не перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення тарифних ставок (окладів), сума індексації у цьому місяці розраховується як різниця між сумою індексації і розміром підвищення заробітної плати.

У разі зростання заробітної плати за рахунок інших її складових без підвищення тарифних ставок (окладів) сума індексації не зменшується на розмір підвищення заробітної плати.

Отже, якщо за посадою тарифну ставку (оклад) не підвищено, а відбувається лише зростання тарифної ставки (окладу) індивідуально за рахунок підвищення кваліфікаційної категорії, обчислення індексу для проведення індексації має продовжувати здійснюватися з місяця, наступного за місяцем підвищення тарифної ставки (окладу), за посадою, яку займає працівник (у бюджетній сфері обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації здійснюється з січня 2016 року).

Усі новини на тему>>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»