• Посилання скопійовано

Індексація зарплати у разі неповного робочого дня: приклад від Мінсоцполітики

Мінсоцполітики на прикладі роз'яснило, як індексувати зарплату, якщо працівник працює неповний робочий час

Індексація зарплати у разі неповного робочого дня: приклад від Мінсоцполітики

Мінсоцполітики у листі від 25.02.2016 р. №75/10/136-16 нагадує, що відповідно до п. 4 Порядку №1078, якщо особа працює неповний робочий час, сума індексації визначається із розрахунку повного робочого часу, а виплачується пропорційно до відпрацьованого часу.

Це положення стосується працівників, які перебували у відпустці, на лікарняному, у відрядженні або працюють на умовах неповного робочого часу тощо.

За час відпустки, відрядження або перебування на лікарняному працівник отримує середню заробітну плату, при розрахунку якої враховуються суми індексації.

Наприклад, якщо працівнику в січні 2016 року встановлено неповний робочий час (4 години на тиждень) та в цьому місяці він перебував на лікарняному і відпрацював 56 годин, то сума індексації визначається за повний робочий час, а виплачується пропорційно до відпрацьованого часу.

Спочатку визначається сума індексації за повний робочий час у січні 2016 року, яка становить 252,17 грн (1378 х 18,3 : 100). За фактично відпрацьовані години у січні 2016 року сума індексації становить 93,52 грн (252,17 : 151 х 56).

На жаль, фахівці Міністерства не вказали, який місяць є базовим для нарахування індексації. Але судячи із наведеного розрахунку, коєфіцієнт для проведення індексації 18,3%. Відповідно базовим місяцем є березень 2015 року.

Новини на тему:

Ненормована робота при неповному робочому дні;

 - Неповний робочий час: порядок оплати праці.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»