• Посилання скопійовано

Реорганізація підприємства: нюанси обчислення лікарняних

Фонд з ТВП роз'яснив, як обчислити середньоденну зарплату для розрахунку лікарняних працівникові, якого переведено до новоутвореної організації, що сформована шляхом злиття

Реорганізація підприємства: нюанси обчислення лікарняних

Ситуація: Організацію реорганізовано шляхом злиття та утворено нове об'єднане управління. У зв'язку з цим працівники були звільнені з 31.03.2016 р. в порядку переведення до новоутвореного управління. Як обчислювати середньоденну зарплату для розрахунку та оплати листків непрацездатності, якщо страхові випадки у працівників, які були переведені з попереднього місця роботи, настали у квітні 2016 р.?

Відповідає Фонд з ТВП: Переведення працівника, за його згодою, на інше підприємство відповідно до частини 5 статті 36 КЗпП означає: «звільнення та прийняття», тобто припинення трудового договору, про що в трудову книжку працівника вноситься відповідний запис.

Для обчислення середньоденної заробітної плати для розрахунку матеріальної допомоги по тимчасовій непрацездатності, за страховими випадками, які настали після переведення працівника, буде включатися період роботи за останнім основним місцем роботи перед настанням страхового випадку.

Отже, якщо застрахована особа перебувала у трудових відносинах менше ніж календарний місяць за останнім основним місцем роботи, розрахунковий період визначається за фактично відпрацьований час (календарні дні) перед настанням страхового випадку.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»