• Посилання скопійовано

Запропоновано з 1 жовтня підвищити мінімальну зарплату до 5 000 грн: законопроект

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №6217, яким пропонується збільшити розмір мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень на місяць з метою підвищення реальних доходів громадян

Запропоновано  з 1 жовтня підвищити мінімальну зарплату до 5 000 грн: законопроект

21 березня у Верховній Раді зареєстрований законопроект №6217 "Про внесення змін до статті 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" (щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати до п'яти тисяч гривень на місяць з метою підвищення реальних доходів громадян)". Його авторами є О. Ляшко, В. Галасюк, В. Вовк, А. Лозовий та ще 9 нардепів.

З метою покращення соціально-економічної ситуації в країні, підвищення реальних доходів і життєвого рівня громадян, а також для створення імпульсу прискореного розвитку економіки на основі внутрішнього платоспроможного попиту пропонується з 1 жовтня 2017 року встановити такий розмір мінімальної заробітної плати:

  • у місячному розмірі – 5 000 гривень;
  • у погодинному розмірі – 30,21 гривні.

Нардепи зауважили, що запропонований законопроект є особливо актуальним, враховуючи зростання рівня споживчих цін за останні 3 роки на 90%, а також багатократне підвищення комунальних тарифів та вартості енергоносіїв –  невід’ємних складових споживчого кошика кожного українця.

Нагадаємо, що на початку тижня Прем'єр-міністр В. Гройсман повідомив, що підвищувати мінімальну зарплату у 2017 році більше не будуть (на сьогодні - це 3200 грн). 

Читайте також: "Без емоцій": Розенко розповів, коли чекати "мінімалки" в 5 000 гривень

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»