• Посилання скопійовано

Погодинна оплата праці: чи проводити доплату до мінімального розміру зарплати (3200 грн)?

Мінсоцполітики розповіло, чи потрібно проводити доплату до мінімального місячного розміру зарплати у разі встановлення погодинної оплати праці

Погодинна оплата праці: чи проводити доплату до мінімального розміру зарплати (3200 грн)?

Нагадаємо, що у Законом про держбюджет-2017 з 1 січня 2017 року мінімальну заробітну плату встановлено у місячному розмірі 3 200 гривень, у погодинному розмірі – 19,34 гривні.

При цьому, як наголошує Мінсоцполітики у листі від 20.03.2017 р. № 766/0/101-17/28, на підприємствах для працівників, які працюють з місячними окладами, має дотримуватись як мінімальна державна гарантія – мінімальна місячна заробітна плата, а для працівників з погодинною оплатою (годинними тарифними ставками) – мінімальна заробітна плата в погодинному розмірі.

У випадку, коли працівники, яким встановлені годинні тарифні ставки, виконали місячну норму праці і розмір нарахованої заробітної плата нижчий місячної мінімальної заробітної плати, то доплата до розміру мінімальної місячної заробітної плати їм не провадиться. Фахівці Мінсоцполітики це пояснюють тим, що гарантією в оплаті праці для цих працівників є мінімальна заробітна плата в погодинному розмірі.

Звертаємо увагу, що погодинна ставка на підприємстві у такому випадку має бути не нижче мінімальної погодинної зарлпати.

Читайте також аналітику від Дт-Кт: Мінімальна погодинна зарплата

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»