• Посилання скопійовано

Постановка на військовий облік демобілізованого працівника: чи зберігається середній заробіток?

Мінсоцполітики розглянуло питання оплати демобілізованому працівникову часу його візиту до військового комісаріату для взяття на військовий облік

Постановка на військовий облік демобілізованого працівника: чи зберігається середній заробіток?

Мінсоцполітики у листі від 31.03.2017 р. №1008/0/101-17/285 нагадує, що громадяни, звільнені з військової служби, у 5-денний строк після виключення зі списків особового складу військової частини зобов'язані прибути до районних (міських) військових комісаріатів для взяття їх на військовий облік.

Для виконання обов'язків, пов'язаних із взяттям на військовий облік, вони звільняються від роботи на час, необхідний для виконання зазначених обов'язків зі збереженням за ними місця роботи, займаної посади і середньої заробітної плати.

За ці дні середній заробіток зберігається за працівником  та нараховується йому з тієї самої середньої зарплати, за якою здійснювалась оплата за період військової служби.

Читайте також: Підприємства зобов'язані повідомляти у військкомат про зміну в облікових даних працівників 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»