• Посилання скопійовано

Нарахування лікарняних, якщо страховий стаж працівника менше 6 місяців: версія Мінсоцполітики

Мінсоцполітики надало відповідь щодо застосування обмежень при нарахуванні допомог у зв'язку з вагітністю та пологами і з тимчасової непрацездатності у разі наявності страхового стажу менше 6 місяців

Нарахування лікарняних, якщо страховий стаж працівника менше 6 місяців: версія Мінсоцполітики

Коментар до листа Мінсоцполітики від 18.05.2017 р. № 254/0/86-17/273 

Алгоритм нарахування

У коментованому листі фахівці Мінсоцполітики вказали, що у випадку обмеження суми допомоги у місяцях, які містять 31 календарний день, для обчислення декретних у розрахунку на місяць двома розмірами мінімальної зарплати та для розрахунку лікарняних у разі, коли працівник перебував на лікарняному весь місяць за різними страховими випадками, потрібно застосувати алгоритм розрахунку, наведений у листі від 23.06.2016 р. № 215/18/99-16. Зауважимо, що цей алгоритм було розроблено суто для декретних. А от про його застосування для нарахування лікарняних – це вже щось нове.

З огляду на висновок у коментованому листі, нарахування лікарняних потрібно буде робити за таким алгоритмом тільки, якщо у працівника страховий стаж буде менше шести місяців за розрахунковий період перед хворобою. Але чому його слід застосовувати саме за двома різними страховими випадками – це відомо тільки фахівцям Мінсоцполітики.

Звертаємо увагу, що ФСС мав та має іншу точку зору з цього питання. За його роз’ясненням слід один раз розраховувати середньоденну зарплату, яка не повинна бути більшою ніж розмір мінімальної. Про це детально ми писали у новині.

Нагадаємо, що алгоритм за листом № 215/18/99-16 виглядає так:

1. Розраховується середньоденна зарплата виходячи з фактичних виплат, з яких сплачуються страхові внески;

2. Розраховуються суми середньоденної максимальної та мінімальної виплати;

3. Сума фактичної середньоденної виплати порівнюється з мінімальною та максимальною середньоденною виплатою (розрахованою з двократного розміру мінімальної заробітної плати);

4. Якщо сума фактичної середньоденної виплати є більшою ніж мінімальна середньоденна виплата, але не перевищує максимальної середньоденної виплати, ця сума помножується на кількість днів, що підлягають оплаті;

5. Якщо сума фактичної середньоденної виплати перевищує максимальну виплату, то сума допомоги розраховується виходячи з максимальної виплати.

6. Якщо в повному місяці періоду відпустки по вагітності та пологах розрахована сума виплати перевищує двократний розмір мінімальної заробітної плати (це, як правило, місяці, у яких 31 календарний день), то сума допомоги по вагітності та пологах в цьому місяці обмежується цією величиною. Відповідно зменшується загальна сума страхових виплат.

По це ми писали тут>>

 

Право Мінсоцполітики надавати роз’яснення щодо лікарняних та декретних

У коментованому листі Мінсоцполітики наголошує, що за п. 4 постанови КМУ № 1266 воно вправі надавати роз’яснення з приводу нарахування лікарняних та декретних.

Тому виходить, що при нарахуванні цих виплат можна спиратися або на роз’яснення ФСС, або Мінсоцполітики.

Оскільки від Мінсоцполітики  з’явилася нова точка зору з приводу нарахування лікарняних, наведемо приклад розрахунку за їх роз’ясненням.

 

Приклад. У серпні 2017 р. у працівника настали два страхових випадки. Страховий стаж за довідкою ОК-5 5 місяців (березень-липень 2017 року). Тому лікарняні будуть нараховуватися у розмірі, виходячи з нарахованої зарплати за розрахунковий період (20000 грн), але в розрахунку на місяць не вище за розмір мінімальної  зарплати. Загальний стаж працівника 10 років

Місяці розрахункового періоду

Дні, що входять до розрахунку

Заробітна плата, що входить до розрахунку, грн

Березень

31

4000,00

Квітень

30

4000,00

Травень

31

4000,00

Червень

30

4000,00

Липень

31

4000,00

Всього

153

20 000,00 грн


1) Фактична середньоденна зарплата становить: 20 000,00 грн : 153 к.дн. = 130,72

2) Порівняємо суму фактичної середньоденної зарплата з мінімальною та максимальною середньоденною виплатою.

Середньоденна зарплата на підставі мінімальної працівника становить: 3200,00 грн : 30,44 = 105,12 грн.

Тобто вона менше ніж фактична середньоденна зарплата. Отже, нараховувати лікарняні потрібно на підставі середньоденної, розрахованої на підставі мінімальної зарплати.

3) Розрахуємо лікарняні за серпень за двома страховими випадками: 105,12 грн х 31 к.д. х 100% = 3258,72 грн.

4) Оскільки у серпні 31 календарний день, то сума розрахованих лікарняних працівника становить 3258,72 грн, що більше ніж розмір мінімальної заробітної плати на місяць (у 2017 році - 3200 грн).

Якщо йти за рекомендаціями ФСС, то лікарняні потрібно було б нараховувати працівнику у сумі 3258,72 грн.

Якщо ж спиратися на рекомендації Мінсоцполітики, у такому разі потрібно нарахувати лікарняні за серпень у сумі 3200,00 грн.

 

Коли вирішиться це спірне питання

У коментованому листі вказано, що на сьогодні Мінсоцполітики разом із виконавчою дирекцією ФСС опрацьовується питання щодо внесення змін до законодавчих та нормативно-правових актів, зокрема з метою удосконалення порядку обчислення середньої заробітної плати для розрахунку лікарняних та декретних.

Хоча раніше у Мінсоцполітики зазначили, що норми Закону №1105 не потребують внесення змін в частині незастосування мінімальної заробітної плати як розрахункової величини Про це ми писали тут.

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»