• Посилання скопійовано

Розенко озвучив, коли ймовірно підвищиться мінімальна зарплата до 4100 грн

За підсумками першого кварталу уряд повинен зрозуміти, наскільки реально і коли є реальним встановлення мінімальної заробітної плати 4100 грн

Розенко озвучив, коли ймовірно підвищиться мінімальна зарплата до 4100 грн

Підвищення мінімальної заробітної плати до 4100 грн може відбутися по закінчені першого кварталу 2018 року. Про таке в ефірі "5 каналу" заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

"У нас сьогодні в державному бюджеті зафіксована цифра мінімальної заробітної плати 3723 гривні, і я особисто повністю підтримую ініціативу Президента про те, щоби в разі можливості, і більше того, нам Верховна Рада встановила певний термін, коли це треба зробити, – за підсумками першого кварталу уряд повинен зрозуміти, наскільки реально і коли є реальним ввести мінімальну заробітну плату 4100 грн", – сказав він.

Розенко відзначив істотні додаткові надходження до Пенсійного фонду, тому "картина в нас доволі реалістична".

"Ініціатива Президента в 4100 може і повинна бути реалізована не лише до кінця року. Я сподіваюся, за підсумками першого або другого кварталів такі рішення ми спільно всі ухвалимо", – резюмував віце-прем’єр-міністр.

***

Нагадаємо, що згідно з п. 19 "Прикінцевих положень" Закону від 07.12.2017 р. №2246-VIII «Про Державний бюджет України на 2018 рік», Уряд на основі моніторингу виконання Державного бюджету України за підсумками першого кварталу 2018 року має розглянути питання щодо можливості підвищення розміру мінімальної заробітної плати з визначенням його на рівні 4200 гривень на місяць з другого кварталу 2018 рокуПро це тут>>

Джерело: 5.ua

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»