• Посилання скопійовано

За мобілізованими працівниками підприємців зберігатимуть посаду

Президент підписав Закон "Про внесення змін до статті 119 Кодексу законів про працю України щодо працівників, призваних на військову службу під час мобілізації, на особливий період"

За мобілізованими працівниками підприємців зберігатимуть посаду

Закон України від  12.11.2015р. №801-VIII "Про внесення змін до статті 119 Кодексу законів про працю України щодо працівників, призваних на військову службу під час мобілізації, на особливий період"(законопроект №2317а) сьогодні, 4 грудня, повернуто з підписом Президента.

Таким чином, тепер працівники підприємців та фермерських господарств, сільськогосподарського виробничого кооперативу у разі їх призову (мобілізації) на військову службу матимуть такі ж права, як і працівники підприємств, установ, організацій, а саме:

  •  збереження місця роботи,
  • збереження посади;
  • компенсація із бюджету середнього заробітку. 

Закон набирає чинності з дня його опублікування. Поки що офіційно не оприлюднений.

Нагадуємо, що цей законопроект був прийнятий Верховною Радою 12 листопада. Докладніше тут >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»