• Посилання скопійовано

Новоприйнятий працівник має право на відпустку повної тривалості

Зокрема, на думку Мінсоцполітики, працівнику може надаватися зазначена відпустка за умови домовленості сторін

Новоприйнятий працівник має право на відпустку повної тривалості

Мінсоцполітики у листі від 20.08.2015 р. №507/13/133-15 нагадує, що право працівника на щорічні основну та додаткові відпустки повної тривалості у перший рік роботи настає після закінчення шести місяців безперервної роботи на даному підприємстві.      

 У разі надання працівникові зазначених щорічних відпусток до закінчення цього терміну їх тривалість визначається пропорційно до відпрацьованого часу.        

Водночас, щорічні відпустки повної тривалості до настання 6-місячного терміну безперервної роботи у перший рік роботи на підприємстві за бажанням працівника надаються, зокрема, й в інших випадках, передбачених законодавством, колективним або трудовим договором.

З огляду на це, на думку Мінсоцполітики, працівнику може надаватися зазначена відпустка за умови домовленості сторін.    

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»